Премиерът свика работно заседание на Националния оперативен щаб, на което разпореди

...
Премиерът свика работно заседание на Националния оперативен щаб, на което разпореди
Коментари Харесай

Борисов нареди да се засили капацитета на болниците с интензивни легла

Премиерът свика работно съвещание на Националния действен щаб, на което разпореди да се ускори потенциала на лечебните заведения с интензивни кревати. Това се случва след двесудмичен растеж на случаите на инфектирани с ковид в страната. Само през вчерашния ден са открити 140 нови инфектирани, други четирима са умряли. 

Борисов разпореди на министър Кирил Ананиев да организира в допълнение диалози с Националната здравноосигурителна каса и с Българския лекарски съюз по отношение на заплащането на тестванията и клиничната пътека за COVID-19, с цел да имат лечебните заведения задоволително финансиране.

" Презапасете се с дрехи, с маски, очила. Всичко би трябвало да е задоволително и премного. По света има милиони инфектирани, а Европейският съюз продължава да няма единна политика, в това число за отварянето на границите за туризма. Няма експерт, който да каже, че този камшик на съвремието ще отмине “, уточни министър-председателят. В тази обстановка по думите на Борисов е изключително значимо да се следи заболеваемостта в клъстерите и да продължи контролът върху ограниченията.

Председателят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски се съгласи, че е от огромно значение да се укрепи потенциалът на лечебните заведения. 

" Усилията в България са ориентирани към противоепидемичните ограничения ", разяснява основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. 

" Капацитетът на лабораториите е съществено повишен спрямо началото на епидемията ", регистрира шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев. По думите му е належащо деликатно да се следи за първи случаи на инфектирани в огромни колективи. Представителите на Националния действен щаб бяха безапелационни, че разпространяването на COVID-19 потегля и от провеждането на празнични и религиозни тържества. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР